Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

Za útok na policajtov hrozí 39-ročnému mužovi 25-ročné väzenie

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Policajtov privolali do bytu, kde mal muž fyzicky napadnúť svoju družku.

Partizánske 30. novembra (TASR) - Trest odňatia slobody až na 25 rokov hrozí 39-ročnému mužovi z okresu Partizánske, ktorý mal v jednom z bytov v Partizánskom najskôr napadnúť svoju družku a neskôr i privolaných policajtov. Vyšetrovateľ z Trenčína muža obvinil z obzvlášť závažného zločinu útoku na verejného činiteľa, informovala v pondelok trenčianska krajská polícia na sociálnej sieti.

Policajtov privolali do bytu, kde mal muž fyzicky napadnúť svoju družku, v nedeľu (29.11.) krátko po polnoci. "Hliadka sa po príchode skontaktovala s oznamovateľkou, ktorá uviedla, že ju fyzicky napadol jej 39-ročný druh. Ďalej ju policajti poučili, aby išla na lekárske vyšetrenie. Žena ich žiadala, aby jej druha vyviedli z bytu, nakoľko byt patrí jej matke," uviedli policajti.

Muž mal následne začať policajtom vulgárne nadávať, vyhrážať sa im zabitím a taktiež ich fyzicky napádať. "Policajti použili v zmysle zákona a po predchádzajúcej výzve hmaty a chvaty sebaobrany, muž sa však správal útočne a agresívne, stále kládol aktívny odpor. Počas toho policajtov fyzicky napádal. Jeden zo zasahujúcich policajtov utrpel zranenia s dobou práceneschopnosti sedem dní a druhý zasahujúci policajt utrpel ľahšie zranenie s predpokladanou dobou liečenia jeden deň," doplnila polícia.

Útočník mal spáchať skutok počas núdzového stavu, preto mu v zmysle zákona hrozí trest odňatia slobody na 12 až 25 rokov.