Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

Na zámku v Bojniciach ožil príbeh rodiny Korvínovcov-Huňadyovcov

Na zámku v Bojniciach v stredu 30. apríla 2014 opäť po roku ožila jedna zo strašidelných legiend z histórie jeho bývalých majiteľov, a to počas Medzinárodného festivalu duchov a strašidiel (MFDaS). Na snímke rozprávačka. Foto: TASR/Alexandra Moštková

Tohtoročný festival duchov a strašidiel má názov Krkavec.

Bojnice 30. apríla (TASR) - Na zámku v Bojniciach dnes opäť po roku ožila jedna zo strašidelných legiend z histórie jeho bývalých majiteľov, a to počas Medzinárodného festivalu duchov a strašidiel (MFDaS). Už 21. ročník jedného z najnavštevovanejších podujatí zámku ponúka od dnes do 3. mája a od 7. do 11. mája návštevníkom príbeh, ktorého ústrednou postavou je Matej I. Huňady, zvaný Korvín.

Tohtoročný festival duchov a strašidiel má názov Krkavec. "Je o rode Korvínovcov - Huňadyovcov. Okrem kráľa Mateja Korvína je zameraný na jeho celú rodinu, počnúc jeho otcom Jánom Huňadym až po jeho nemanželského syna Jána Korvína," uviedol pre TASR režisér podujatia Vojtech Bartko.

Ako doplnil, návštevníci sa môžu tešiť na množstvo šikovných hercov, či už ochotníkov, ale aj poloprofesionálov, profesionálov, muzikantov, tanečníkov. "Tiež na fantastické kostýmy z divadelných dielní z Bratislavy, fantastickú hudbu Róberta Mankoveckého, a teda aj na naozaj pútavý strašidelný príbeh o kliatbe, ktorú dávno vyriekla kráľovná Mária, a tým oživila démonického čierneho havrana," priblížil.

Slovenské národné múzeum (SNM) - Múzeum Bojnice tento rok pripravilo pre svojich návštevníkov aj bonus v podobe nočných prehliadok s rôznymi postavami z histórie zámku. Tie budú v dňoch 2., 9. a 17. mája.