Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

Nočný zámok v Bojniciach si prezrelo 866 návštevníkov

Bojnický zámok Foto: TASR/Pavol Remiáš

Na zámku v Bojniciach spoznávali návštevníci nočné komnaty, ozvláštnené jesennou výzdobou.

Bojnice 5. novembra (TASR) - Špeciálne nočné prehliadky zámku v Bojniciach, ktorého komnaty boli ozvláštnené jesennou výzdobou a osvietené svetlom z vyrezávaných tekvíc, absolvovalo v rámci podujatia Bojnický svetlonos na zámku od 31. októbra do 1. novembra celkom 866 návštevníkov. Informovala dnes o tom TASR Kamila Píšová, vedúca Oddelenia múzejnej komunikácie a služieb návštevníkom Slovenského národného múzea (SNM) - Múzea Bojnice.

Návštevníci mali možnosť vidieť zámok vo večernej nádhere, s tajomnými tieňmi blikotavých tekvíc a živých svetlonosov, ktorých poznali už naši predkovia ako ochranu pred duchmi. Počas prehliadok zámku spoznávali nielen jeho históriu, ale i najznámejšie legendy a povesti, ktoré sa tohto sídla šľachticov bezprostredne dotýkajú.

Najbližšími podujatiami SNM - Múzea Bojnice budú Svätý Mikuláš a Vianoce na zámku. "Na Mikuláša sa môžu tešiť naši detskí návštevníci 5. a 6. decembra. Od 9. decembra bude zámok odetý do vianočného šatu, jeho komnaty a nádvoria bude zdobiť celkom 150 stromčekov, pričom nebudú chýbať ani ukážky stolovania či tradičné vianočné zvyky," priblížila Dáša Michalcová z Oddelenia marketingu a tvorby animovaných programov SNM-Múzea Bojnice.