Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Trenčiansky kraj

Zastavili stíhanie v prípade mimoriadnej udalosti v Bani Nováky

Na archívnej snímke nápis Baňa Nováky na budove bane. Foto: TASR Michal Svítok

V Bani Nováky došlo vlani 26. apríla pravdepodobne k zapáleniu a vyhoreniu banského plynu - metánu. Deväť ľudí utrpelo na mieste popáleniny alebo sa nadýchalo splodín horenia.

Nováky 22. mája (TASR) - Polícia zastavila trestné stíhanie v prípade mimoriadnej udalosti v Bani Nováky z apríla minulého roka, ktorá si vyžiadala zranenie deviatich baníkov. Skutok podľa nej nie je trestným činom. TASR o tom v stredu informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Katarína Kuzmová.

"Trestné stíhanie vo veci prečinu všeobecného ohrozenia zastavila polícia v súlade s Trestným poriadkom z dôvodu, že uvedený skutok nie je trestným činom," uviedla Kuzmová.

V Bani Nováky došlo vlani 26. apríla pravdepodobne k zapáleniu a vyhoreniu banského plynu - metánu. Deväť ľudí utrpelo na mieste popáleniny alebo sa nadýchalo splodín horenia. Zranených prijali do nemocníc v Bratislave, Košiciach a Bojniciach. Štyroch ťažko zranených previezli záchranárske vrtuľníky v kritickom stave. Udalosť okrem polície vyšetroval i Obvodný banský úrad Banská Bystrica.