Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Trenčiansky kraj

Karanténa v zariadení sociálnych služieb v Trenčíne: Potvrdili COVID

Ilustračná snímka. Foto: TASR – Milan Kapusta

Pozitívne testovaný bol 71-ročný muž, ktorý nevykazoval známky ochorenia.

Trenčín 8. júla (TASR) - Samospráva Trenčína od stredy uzatvorila zariadenie sociálnych služieb (ZSS) mesta na Piaristickej ulici. Klienti i zamestnanci sú v karanténe. Dôvodom je pozitívne testovaný klient na ochorenie COVID–19. Zostal v zariadení, jeho zdravotný stav je bez komplikácií. Postupne testujú vyše 130 klientov zariadenia a asi 70 zamestnancov. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Erika Ságová.

Pozitívne testovaný bol 71-ročný muž, ktorý nevykazoval známky ochorenia. "Mestskej polícii sa podarilo veľmi rýchlo nájsť osoby, s ktorými bol v ostatnom čase v priamom kontakte. Dvaja muži a jedna žena sú v izolácii a tiež čakajú na testy," uviedla ďalej Ságová.

V ZSS na Piaristickej ulici sú podľa nej návštevy aktuálne zakázané, epidemiologické opatrenia sú v ňom sprísnené podľa pokynov Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Trenčíne. "Na základe výsledkov, z ktorých väčšina by mala byť známa už vo štvrtok (9. 7.), bude pravdepodobne zasadať krízový štáb mesta," dodala Ságová.