Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

Považskobystrická samospráva víta posilnenie vlakovej dopravy

Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) pridá v Trenčianskom kraji dva regionálne expresy.

Považská Bystrica 13. decembra (TASR) - Považskobystrická samospráva víta posilnenie vlakových spojov a predĺženie niektorých trás v regióne. TASR informoval hovorca mesta Filip Oubrecht.

"Po zavedení bezplatnej vlakovej dopravy stúpol aj v našom meste záujem o túto formu cestovania. Nielen to je dôvod, prečo vítame posilnenie spojov a predĺženie niektorých trás. Prinesie to i väčšiu flexibilitu v rámci vlakovej dopravy v našom regióne, najmä pri cestovaní do a zo zamestnania," skonštatoval Oubrecht.

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) pridá v Trenčianskom kraji dva regionálne expresy. Ranný z Trenčína do Žiliny, nočný v opačnom smere. Spoločnosť tak vyšla v ústrety cestujúcim zo zrýchleného vlaku zo Zvolena do Žiliny a predovšetkým zamestnancom žilinských nákupných centier, ktorí sa po skončení práce mali problém dostať domov do priľahlých dedín a najmä miest Považská Bystrica a Trenčín.

V považskobystricko-púchovskom regióne pridá od nedele ŽSSK tri vlaky v pracovných dňoch, jeden poludňajší na trati Žilina – Púchov a dva popoludňajšie, resp. večerné v opačnom smere. Dôjde k tiež predĺženiu trasy ranného osobného vlaku z Nového Mesta nad Váhom do Považskej Bystrice, ktorý bude pokračovať až do Žiliny. Trasa popoludňajšieho osobného vlaku zo Žiliny do Považskej Bystrice bude predĺžená až do Púchova.

"Zmeny v doprave zlepšia tiež napojenie na niektoré autobusové spoje. Oceňujeme tiež skutočnosť, že nedochádza k rušeniu tratí, ako tomu bývalo v minulosti,"
doplnil Oubrecht.