Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

Pri zoskoku padákom zomrel v Slavnici 59-ročný parašutista

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

V krátkom čase ide už o tretie nešťastie súvisiace s letiskom dubnického Aeroklubu.

Slavnica 15. septembra (TASR) – Pri zoskoku padákom na letisku Aeroklubu Dubnica nad Váhom v obci Slavnica v Ilavskom okrese utrpel dnes predpoludním smrteľné zranenia 59-ročný parašutista z Trenčína.

Ako TASR informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová, nešťastie polícii oznámili predpoludním, parašutista utrpel zranenie, ktorým aj napriek pokusom o oživovanie podľahol. Usmrtenie vyšetruje poverený policajt z Obvodného oddelenia Policajného zboru v Ilave.

Na mieste zasahovala trenčianska posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby, podľa jej hovorkyne Zuzany Turočekovej prvotnú lekársku pomoc poskytovali zdravotní záchranári, na resuscitácii sa podieľali aj leteckí záchranári. Zranenia podľa nej boli natoľko vážne, že parašutista im podľahol.

V krátkom čase ide už o tretie nešťastie súvisiace s letiskom dubnického Aeroklubu. Dňa 13. augusta vrtuľa lietadla ťažko zranila 52-ročného muža, pilotovi namerali v dychu 1,38 promile alkoholu. Vo štvrtok 20. augusta došlo nad obcou Červený Kameň k zrážke dvoch lietadiel s parašutistami, ktorí nacvičovali zoskok na plánovaný letecký deň v Slavnici. Pri nešťastí zomreli štyria členovia posádky a traja parašutisti, 31 parašutistov stihlo z lietadiel vyskákať.