Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Trenčiansky kraj

Zrážka s rušňom pri Pruskom si vyžiadala zranenie vodičky

Zranenie utrpela v utorok po zrážke s rušňom osobného vlaku pri Pruskom vodička osobného auta. Foto: TASR – KR HaZZ Trenčín

Dvojčlenná posádka vlaku bola bez zranení.

Pruské 8. septembra (TASR) – Zranenie utrpela v utorok po zrážke s rušňom osobného vlaku pri Pruskom vodička osobného auta. Pri nehode zasahovali šiesti príslušníci Hasičského a záchranného zboru s dvoma vozidlami. TASR o tom v stredu informoval hovorca hasičov v Trenčianskom kraji Marián Petrík.

Následkom zrážky s rušňom zostalo osobné motorové vozidlo mimo koľajiska. Pri udalosti sa zranila jeho vodička, ktorá sa nachádzala mimo vozidla. Dvojčlenná posádka vlaku bola bez zranení.

„Zasahujúci hasiči vymedzili miesto udalosti a zranenej osobe poskytli do príchodu posádky zdravotníkov Záchrannej zdravotnej služby predlekársku pomoc a prvotné ošetrenie. Súčasne na postihnutom automobile vykonali protipožiarne opatrenia a tento zabezpečili proti ďalšiemu pohybu," opísal Petrík.

Na miesto udalosti podľa neho vyslali aj špeciálne vyslobodzovacie vozidlo z Trenčína, ktoré prostredníctvom hydraulickej ruky vytiahlo havarovaný automobil na komunikáciu, po čom ho presunuli na priľahlú odstavnú plochu.