Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Trenčiansky kraj

Zrekonštruované komunitné centrum začne fungovať ešte tento polrok

Erb mesta Partizánske Foto: Heraldický register

Krátko pred Vianocami dokončili robotníci prestavbu jedného z pavilónov Centra voľného času (CVČ) Relax na Ulici gen. Svobodu v Partizánskom.

Partizánske 22. januára (TASR) - Krátko pred Vianocami dokončili robotníci prestavbu jedného z pavilónov Centra voľného času (CVČ) Relax na Ulici gen. Svobodu v Partizánskom. Momentálne sa centrum zariaďuje nábytkom a prevádzku by malo spustiť ešte v tomto polroku. Informoval o tom primátor mesta Jozef Božik.

Na rekonštrukciu priestorov v CVČ získalo mesto nenávratný finančný príspevok z Regionálneho operačného programu, opatrenia Infraštruktúra sociálnych služieb, sociálnoprávnej ochrany a sociálnej kurately. "V rámci projektu sa zateplila budova, vymenila sa na nej strecha, okná, vybudovala sa kuchynka pre mladé mamičky a postupne by malo pribudnúť aj ďalšie nové vybavenie. Náklady predstavovali približne 180.000 eur," uviedol Božik.

Ako poznamenal, táto rekonštrukcia priniesla komunitnému centru lepšie priestory, v ktorých už dnes prebieha okrem krúžkov aj komunitná práca orientovaná na marginalizované skupiny. "Centrum sa tak v priebehu tohto polroka stane priestorom, kde sa budú môcť stretávať všetky deti v rámci územia mesta," uzavrel.