Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

Základná umelecká škola v Trenčíne má novú koncertnú sálu

Ilustračné foto. Foto: TASR -Andrej Budai

Do novej koncertnej sály s kapacitou 100 divákov sa vchádza hlavným vchodom a diváci už nemusia prekonávať niekoľko poschodí, informovala riaditeľka ZUŠ Eva Kulhánková.

Trenčín 17. októbra (TASR) – V Základnej umeleckej škole (ZUŠ) Karola Pádivého v Trenčíne otvorili novú koncertnú sálu. Pôvodná už kapacitne nepostačovala, preto sálu tanečného odboru malými úpravami zmenili na koncertnú.

Ako informovala riaditeľka ZUŠ Eva Kulhánková, do novej koncertnej sály s kapacitou 100 divákov sa vchádza hlavným vchodom a diváci už nemusia prekonávať niekoľko poschodí. S prácami začali v júli úpravou osvetlenia, nasledovali maliarske práce a nové interiérové vybavenie. V septembri inštalovali obrazy a dekorácie.

"Sála bude slúžiť prevažne našim žiakom, na triedne a verejné koncerty, výstavy, prípadne na workshopy. Máme dobrú spoluprácu s Klubom priateľov vážnej hudby a niekoľko koncertov plánujeme v  spolupráci," uviedla Kulhánková s tým, že nová sála je symbolickým darčekom k 70. výročiu založenia školy.

Ako dodala, na úvodnom koncerte sa predstavili absolventi školy. "Publikum nadchli absolventi Simona Jandová a Marián Hrdlička, ktorí navštevujú konzervatórium v Brne i Jakub Šedivý, absolvent Jazzového konzervatória Jaroslava Ježka v Prahe. Zo súčasných žiačok sa predstavili Sára Kosáková, Mária Novosadová, Eliška Balajová a Lola Bartošiková," doplnila riaditeľka.