Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trnavský kraj

Balónová megafiesta napíše svoj druhý ročník

Foto: Fly Service

Vlani navštívilo podujatie 30.000 ľudí, ďalšie tisíce sledovali nebeské divadlo zo širokého okolia.

Piešťany 25. júla (OTS) - Odpočítavanie sa začalo. Spoločnosť Fly Service s.r.o. rozbehla na plné obrátky prípravy pre tohtoročnú 1.SPS Balónovú Megafiestu 2014. Druhý ročník tohto výnimočného podujatia sa blíži, v termíne 4.-6. septembra 2014 bude patriť piešťanské nebo opäť balónom.

„Boli sme veľmi milo prekvapení z ohlasu návštevníkov minuloročnej Balónovej fiesty v Piešťanoch. Bol až neuveriteľný“, povedal organizátor podujatia Silvio Veselský zo spoločnosti Fly Service s.r.o. V minulom roku videlo balóny priamo na letisku počas troch dní až 30.000 divákov. Nehovoriac o tých, ktorý sledovali nebeské divadlo zo zeme a svojich príbytkov v okolí Piešťan. Ak to zrátame, tak balóny počas minuloročných troch letových dní zaregistrovalo okolo 100.000 divákov.

1.SPS Balónová Megafiesta 2014 je koncipovaná ako stretnutie nielen balónistov z celej Európy, ale tiež nadšencov lietania, profesionálov, no je vhodný aj ako náučno-zábavný program pre rodiny z deťmi. Toto podujatie je najvýznamnejšou akciou svojho druhu na Slovensku a v Čechách. 1.SPS Balónová Megafiesta 2014 má tendenciu stať sa jednou z najvýznamnejších stredoeurópskych podujatí. „Sme hrdí na to, že tento rok organizujeme už druhý ročník tohto podujatia. Skúsenosti z minulého roka nás zaväzujú k ešte lepším výkonom a skvalitneniu celého podujatia,“ dodal Veselský.

V priebehu troch dní čaká návštevníkov široká škála atrakcií a podujatí. Hlavnou témou sú samozrejme lety balónom pre širokú verejnosť. Letisko Piešťany je priam predurčené k usporiadaniu balónového festivalu. Na mieste bude možné sledovať hromadné štarty balónov, a to v ranných hodinách a neskoro večer, pracuje sa tiež na mnohých ďalších zaujímavých atrakciách, ktoré budú priamo spojené s 1. SPS Balónovou Megafiestou 2014. V sobotu, v hlavný deň podujatia, bude bohatý kultúrno-spoločenský program spojený s letmi balónmi a leteckou show. Začiatok hlavného programu bude o 13,00 hod., ktorý zaháji predseda VÚC Trnava, Ing. Tibor Mikuš, PhD., slávnostným príhovorom a prijatím vzácnych hostí 6. Dní Národnej hrdosti. Po slávnostných príhovoroch začne dynamický program leteckého dňa, na ktorom sa predstaví viac ako 30 druhov leteckej techniky. Do programu sú zahrnuté aj pozemné ukážky rôznych druhov vojenskej techniky.
Foto: Fly Service

1.SPS Balónová Megafiesta 2014 sa bude konať v rovnakom čase a na rovnakom letisku ako aj 8. ročník Dňa ozbrojených zložiek a záchranných systémov s deťmi, podujatie organizované Vojenským historickým ústavom. Spojením úsilia leteckých nadšencov a vojenských profesionálov sa takto otvára priestor pre návštevníkov letiska.

Po oficiálnom ceremoniáli začne letecká show, na ktorej sa predstavia špičkoví slovenskí a zahraniční piloti. V rámci leteckej show budú programovými partnermi Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky a Ministerstvo obrany Slovenskej republiky. Do programu sú zaradené veľmi atraktívne a efektné letecké súboje lietadiel z 2. svetovej vojny. Dynamický program budú sprevádzať aj vynikajúce akrobatické výkony vicemajstra sveta Dušana Šamka a iných profesionálnych pilotov. V leteckej show sa je na čo tešiť, pripravený je trojhodinový program plný prekvapení a silných zážitkov.

Foto: Fly Service
Deťom bude venovaná detská zóna, v ktorej budú nafukovacie šmykľavky, trampolína, skákacie hrady, maľovanie na tvár a podobné atrakcie. Nebude chýbať zmrzlina a iné maškrty.

Pre dospelých návštevníkov bude pripravený stánkový predaj občerstvenia, nápojov a špecialít z miestneho kraja. Odvážnejší môžu zažiť aj vyhliadkové lety lietadlami a balónmi.

Programový partneri podujatia Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky a Ministerstvo obrany Slovenskej republiky zabezpečia ukážky z činnosti jednotiek policajného zboru ako sú kynológia, hipológia, špeciálne zásahové jednotky, profesionálni vojaci predvedú ukážky typických činnosti príslušníkov 5. pluku špeciálneho určenia v operáciách medzinárodných krízových činností.

Viac informácií na http://www.balonovamegafiesta.sk/