Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trnavský kraj

Biely Kostol zriadi transparentný účet na pomoc evakuovaným rodinám

V obci Biely Kostol v okrese Trnava došlo v sobotu večer 13. mája 2023 k výbuchu plynu. Foto: TASR/KR PZ v Trnave

K výbuchu plynu prišlo na Potočnej ulici v jednom z bytov v dvojposchodovej bytovke s troma bytmi v sobotu (13.5.) približne 20 minút po 20.00 h.

Biely Kostol 14. mája (TASR) – Obec Biely Kostol v okrese Trnava zriadi v pondelok (15.5.) transparentný účet na pomoc rodinám, ktoré prišli po výbuchu plynu o strechu nad hlavou. Informovala o tom starostka Bieleho Kostola Iveta Paulová. Obec zabezpečila kontajner na odpad z bytovky, ktorý bol po výbuchu rozmetaný po okolí. "Keďže je nepriaznivé počasie, čistenie sme presunuli na pondelok," povedala starostka.

K výbuchu plynu prišlo na Potočnej ulici v jednom z bytov v dvojposchodovej bytovke s troma bytmi v sobotu (13.5.) približne 20 minút po 20.00 h. Okrem troch bytov v bytovke boli poškodené aj ďalšie tri byty v susednom vchode. O život prišiel 41-ročný majiteľ bytu, v ktorom nastal výbuch. Ďalšieho obyvateľa bytovky museli záchranári s vážnymi zraneniami previezť do nemocnice. Dve osoby utrpeli zranenia, ktoré si vyžiadali jednorazové ošetrenie.

Hovorca Fakultnej nemocnice v Trnave Matej Martovič potvrdil, že v trnavskej nemocnici je po výbuchu hospitalizovaný jeden pacient na Klinike úrazovej chirurgie a ortopédie. Utrpel poranenia hlavy a končatín. Aktuálne je pri vedomí a v stabilizovanom stave, skonštatoval Martovič.