Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

Cesta k jaskyni Driny je opravená vďaka finančnej pomoci kraja

Na archívnej snímke sú vápencové útvary v jaskyni Driny pri Smoleniciach. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Podľa starostu Antona Chrvalu by cestu na Jahodník bez finančnej pomoci kraja nedokázali opraviť.

Trnava 8. júla (TASR) - Nad rámec bežných investícií do modernizácie cestnej infraštruktúry opraví Trnavský samosprávny kraj (TTSK) viacero ciest vedúcich k turistickým cieľom. Takou je aj komunikácia k jaskyni Driny v rekreačnej oblasti Jahodník v Malých Karpatoch nad obcou Smolenice, na ktorú vynaložila krajská samospráva podľa predsedu Jozefa Viskupiča 95.000 eur.

Práce zrealizovala obec Smolenice. Podľa starostu Antona Chrvalu by cestu na Jahodník bez finančnej pomoci kraja nedokázali opraviť. „Bola už vo veľmi zlom stave a veľké výtlky sme vždy len provizórne zasypávali. Veľmi sa teším, že okrem turistov bude slúžiť aj chatárom,“ povedal.

„Chceme podporiť rozvoj cestovného ruchu u nás. Domácim a zahraničným návštevníkom ponúkneme možnosť bezpečného a pohodlného poznávania prírodných i kultúrnych krás nášho Trnavského kraja zážitkov. Ako prvú sme finančne podporili opravu cesty k vyhľadávanej jaskyni Driny, ktorá je jedinou sprístupnenou jaskyňou na západnom Slovensku,“ uviedol Viskupič. Stavebné práce zabezpečovala spoločnosť Colas Slovakia, pre verejnosť bola nová cesta sprejazdnená v závere júna.