Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Trnavský kraj

Cesta pod Červenou vežou je prejazdná v jednom pruhu

Zosuv pôdy prebiehal v troch fázach a zastavil sa vo večerných hodinách po tom, čo sa uvoľnil veľký kus svahu na pozemku pri rodinnom dome (značná plocha pozemku bola zosunutá). Na stavbe boli následnou obhliadkou zistené trhliny. Foto: TASR/KR HaZZ v Trnave

Jaroslav Janeček, starosta obce Banka, v katastri ktorej sa Červená veža nachádza, uviedol, že premávka bude pod dohľadom polície.

Piešťany/Banka 8. januára (TASR) – Úsek cesty pod Červenou vežou v smere Piešťany-Hlohovec je už prejazdný v jednom jazdnom pruhu. Uzatvorený bol od utorka 7. januára pre zosuv pôdy nad komunikáciou. Premávku v súčasnosti usmerňujú provizórne nainštalované semafory.


Jaroslav Janeček, starosta obce Banka, v katastri ktorej sa Červená veža nachádza, uviedol, že premávka bude pod dohľadom polície. "Je to zóna priameho ohrozenia, ak by sa svah začal hýbať, dopravu zastavia," uviedol Janeček. Predpokladá, že opatrenie bude trvať asi týždeň. Ak by sa potom po presušení zeminy začal zával odpratávať, je pravdepodobné, že premávku pustia opäť v oboch smeroch.