Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

Činnosť KOS ZZS v Trnave je prerušená, operátori mali pozitívne testy

Ilustračná snímka. Foto: TASR – Milan Kapusta

V Trnavskom kraji je vďaka prijatým opatreniam zabezpečený nepretržitý príjem na tiesňovej linke 155 bez obmedzenia.

Trnava 22. septembra (TASR) – Činnosť Krajského operačného strediska (KOS) Záchrannej zdravotnej služby (ZZS) v Trnave je od pondelka (21. 9.) až do odvolania prerušená. Dôvodom je pozitívny test na ochorenie COVID-19 u viacerých operátorov tiesňovej linky 155, potvrdila hovorkyňa Operačného strediska ZZS SR Alena Krčová. Zamestnancom boli nariadené opatrenia podľa Usmernenia hlavného hygienika SR v súvislosti s ochorením COVID-19 spôsobeným koronavírusom SARS-CoV-2 a v súlade s opatreniami Regionálneho úradu verejného zdravotníctva.

Príjem tiesňového volania na linke 155 je zabezpečený primárne prostredníctvom KOS ZZS Bratislava a sekundárne ďalšími šiestimi KOS na území SR. „Z dôvodu zabezpečenia nepretržitosti príjmu tiesňového volania Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby SR od pondelka posilnilo personálne kapacity v pracovných zmenách na všetkých KOS ZZS, prioritne KOS ZZS Bratislava,“ uviedla Krčová.

V Trnavskom kraji je vďaka prijatým opatreniam zabezpečený nepretržitý príjem na tiesňovej linke 155 bez obmedzenia. Dostupnosť prednemocničnej neodkladnej starostlivosti a záchrannej zdravotnej služby na území Slovenskej republiky nie je podľa slov Krčovej ohrozená.