Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Trnavský kraj

Senickí colníci kontrolovali počas víkendu registračné pokladnice

Ilustračné foto Foto: TASR/Radoslav Stoklasa

V prvom polroku 2015 vykonali colníci z Trnavského kraja podľa jej vyjadrenia spolu 661 kontrol zameraných na pokladnice a na mieste uložili obchodníkom pokuty vo výške 43.780 eur.

Trnava 28. júla (TASR) - Senickí colníci počas víkendovej kontroly registračných pokladníc (25. a 26. júla) udelili dvom obchodníkom zákaz predaja. Za porušenie tohto zákazu hrozí kontrolovanému subjektu pokuta od 10.000 do 40.000 eur.

Colníci kontrolovali okrem iných aj bufetárov na pretekoch dračích lodí na Kunovskej priehrade pri Senici. Zamerali sa najmä na dodržiavanie zákona o používaní elektronickej registračnej pokladnice – na vydávanie bločkov. V dvoch prípadoch zistili, že obchodníci nezaevidovali platbu za tovar do registračnej pokladnice. V jednom prípade udelili zákaz prevádzky na 24 hodín, v druhej prevádzke na 4 hodiny. Za nesplnenie povinností uložili na mieste obchodníkom pokuty vo výške 1680 eur. Informovala o tom hovorkyňa Colného úradu Trnava Iveta Zlochová.

V prvom polroku 2015 vykonali colníci z Trnavského kraja podľa jej vyjadrenia spolu 661 kontrol zameraných na pokladnice a na mieste uložili obchodníkom pokuty vo výške 43.780 eur. "Na základe skúseností z predchádzajúceho obdobia, pretrvávajúcich a opakujúcich sa zistení porušení zákona, zintenzívnia colníci kontroly aj počas nasledujúcich týždňov, a to aj na športových a kultúrnych podujatiach sprevádzaných občerstvením a iným predajom," doplnila Zlochová. Aj naďalej platí, že občania majú možnosť oznamovať zistené nedostatky a podozrenia na e-mailovú adresu pokladnica@financnasprava.sk.