Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Trnavský kraj

TAKMER 200 BALÍKOV CIGARIET UKRYLI V KUFRI: Colníci ich našli

Ilustračné foto. Foto: TASR/Colný úrad v Michalovciach

Únik na spotrebnej dani bol predbežne vyčíslený na 5333 eur.

Brodské 16. mája (TASR) - Takmer 40.000 pašovaných cigariet známej značky zaistili v sobotu (14. 5.) príslušníci finančnej správy z Colného úradu Trnava. TASR o tom informovala hovorkyňa Colného úradu v Trnave Iveta Zlochová.

Hliadkujúci colníci ich našli počas kontroly vozidla s maďarským evidenčným číslom, ktoré prechádzalo cez bývalý diaľničný hraničný priechod Brodské. Počas kontroly zastavili osobné motorové vozidlo s maďarským evidenčným číslom, ktoré šoférovala 38-ročná Ukrajinka.

"V batožinovom priestore auta sa nachádzali tri cestovné kufre. Po otvorení kufrov príslušníci finančnej správy zistili, že sa v nich prevážajú spotrebiteľské balenia cigariet bez označenia slovenskou kontrolnou známkou," uviedla Zlochová.

Celkovo sa v kufroch nachádzalo 1978 spotrebiteľských balení cigariet. Únik na spotrebnej dani bol predbežne vyčíslený na 5333 eur. "Príslušníci finančnej správy vzhľadom na podozrenie zo spáchania trestného činu porušovania predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru odovzdali prípad vyšetrovateľovi Kriminálneho úradu finančnej správy," doplnila hovorkyňa krajských colníkov.