Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

Cyklomaratón naprieč Českom a Slovenskom sa zastaví v Piešťanoch

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Myšlienkou cyklistického závodu je spojiť skupiny cyklistických nadšencov a vytvoriť tímy schopné fungovať aj v extrémnych podmienkach.

Piešťany 30. júla (TASR) - Účastníci 2. ročníka Opel Handy Cyklo Maratónu - závodu zmiešaných tímov zdravých a hendikepovaných cyklistov, ktorí dnes vyštartovali z Prahy a za 111 hodín prejdú naprieč Českom a Slovenskom 2222 km, bude mať vo štvrtok 31. júla zastávku aj v Piešťanoch.

Pri tejto príležitosti bude kontrolné stanovisko pri budove medzinárodného rehabilitačného Adeli Medical Centra a účastníci ním budú prechádzať v čase medzi 11.00 a 18.00 h. Na stanovisku bude pre účastníkov pripravené občerstvenie a pre všetkých, ktorí ich prídu povzbudiť, zaujímavý program – testovanie bicyklov Kellys, kreatívne dielničky pre deti a súťaže o zaujímavé ceny.

Myšlienkou cyklistického závodu je spojiť skupiny cyklistických nadšencov a vytvoriť tímy schopné fungovať aj v extrémnych podmienkach. Nejde o víťazstvo, ako skôr o šírenie myšlienky, že život na vozíku sa nekončí a ľudia hendikepovaní aj zdraví môžu spoločne fungovať bez väčších problémov. TASR informovala Miriam Juhanesovičová z Adeli Medical Centra, ktoré sa špecializuje na starostlivosť o pacientov s neurologickými deficitmi. Od založenia v roku 2003 sa v ňom úspešne liečilo niekoľko tisíc ľudí hlavne so stavmi po zranení mozgu z 20 krajín sveta. Jedinečným robí rehabilitačné centrum používanie špeciálnych prístrojov a postupov, ktoré pochádzajú z kozmického lekárstva.