Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Trnavský kraj

Deti ZŠ Mateja Bela v Šamoríne sa môžu tešiť na novú jedáleň

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Ďurčo

V jedálni sú nové stoly, stoličky a priestor žiari farbami. Nová je maľovka, stropné svetlá, radiátory a starý výdajný pult nahradil nový z antikora.

Šamorín 1. septembra (TASR) – V novom školskom roku sa žiaci Základnej školy Mateja Bela môžu tešiť na obnovenú školskú jedáleň. Dobrá iniciatíva je zavŕšená. Počas letných prázdnin došlo ku komplexnej obnove jedálne. Rozdiel medzi starou a novou jedálňou je veľký. Deti sa v nej určite budú cítiť príjemne a bude im ešte viac chutiť. Informujú o tom internetové noviny Šamorínčan.

V jedálni sú nové stoly, stoličky a priestor žiari farbami. Nová je maľovka, stropné svetlá, radiátory a starý výdajný pult nahradil nový z antikora. Okrem toho sa v jedálni nachádza aj nový nábytok vyrobený na mieru.

K obnove jedálne došlo potom, ako sa škola prihlásila do grantovej súťaže „Obnov si jedáleň alebo kuchyňu“, v ktorej za druhé miesto získala čiastku 3000 eur od Nadácie Renáty Zmajkovičovej. Rodičia a priatelia školy prispeli sumou 5104 eur. Projekt podporilo dvoma percentami ZRPŠ a vlastnými prostriedkami prispela aj škola a mesto.