Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

Dnes je deň obezity, v Trnave ľuďom odborníci poradia s liečbou

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Návštevníkom budú k dispozícii odborníci na liečbu obezity.

Trnava 21. mája (TASR) – Do Európskeho dňa obezity sa Slovensko zapojí v tomto roku prvýkrát a v jeho programe figuruje aj mesto Trnava. Dnes sa na nádvorí radnice na Hlavnej ulici budú môcť záujemcovia stretnúť s lekármi, športovými inštruktormi i výživovými poradcami, akcia potrvá od 10. do 14. hodiny.

Návštevníkom budú k dispozícii odborníci na liečbu obezity, ktorí poskytnú konzultácie a zhodnotia rizikové faktory rozvoja pridružených ochorení. Budú merať krvný tlak, cholesterol a glukózu v krvi, určovať BMI, obvod pása, merať množstvo svalstva a tuku v tele, zostavovať zdravý jedálny lístok „na mieru“ pomocou softvéru, prezentovať športové aktivity zamerané na optimalizáciu hmotnosti a napomáhajúce rozvoju a udržiavaniu pohybových schopností. Nebude chýbať ani čítanie o obezite, pridružených ochoreniach a o ich liečbe.

Podujatie pripravila Slovenská obezitologická spoločnosť, partnerom v Trnave je kancelária mestského úradu Zdravé mesto. Záštitu nad Slovenským dňom obezity prevzala Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) a Ministerstvo zdravotníctva SR.