Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Trnavský kraj

Dunajská Streda prijala z dôvodu pandémie nové opatrenia

Poskytovatelia zdravotnej starostlivosti a verejní a neverejní poskytovatelia sociálnych služieb majp nové povinnosti.

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Dunajská Streda 25. septembra (TASR) - Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Dunajskej Strede prijíma z dôvodu pandémie ochorenia COVID-19 od 25. septembra 18.00 h nové opatrenia. TASR o tom informoval RÚVZ so sídlom v Dunajskej Strede.

Poskytovatelia zdravotnej starostlivosti a verejní a neverejní poskytovatelia sociálnych služieb sú povinní zabezpečiť zákaz návštev na všetkých lôžkových oddeleniach s výnimkou návštev kňazov s cieľom podávania sviatosti pomazania chorým a umierajúcim a paliatívnych návštev u ťažko chorých a umierajúcich.

Takisto sú povinní zabezpečiť zákaz vykonávania odbornej praxe na oddeleniach nemocnice žiakmi strednej zdravotníckej školy a študentmi vysokých škôl so zdravotníckym zameraním.

Verejní a neverejní poskytovatelia sociálnych služieb sú takisto povinní zabezpečiť dôsledné dodržiavanie hygienicko-epidemiologického režimu v zariadeniach sociálnych služieb (ZSS).

Pri ukončení hospitalizácie v zdravotníckom zariadení, v ktorom bol pacient liečený pre inú diagnózu ako COVID-19, sú poskytovatelia zdravotnej starostlivosti povinní zabezpečiť klientovi ZSS odber biologického materiálu na vyšetrenie SARS-CoV-2. Klient môže byť prijatý späť do ZSS až po negatívnom laboratórnom výsledku na detekciu SARS-CoV-2.

RÚVZ nariaďuje verejným a neverejným poskytovateľom zabezpečiť očkovanie klientov ZSS proti chrípke a pneumokokovým invazívnym infekciám a odporúča očkovanie proti chrípke všetkým zdravotníckym pracovníkom a všetkým zamestnancom ZSS.