Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

Dunajskostredskí poslanci odsúhlasili modifikáciu rozpočtu na rok 2019

Ilustračná foto. Foto: FOTO TASR/AP

Ako uvádza samospráva mesta, uskutoční sa viacero investícií, ktoré zatiaľ neboli zrealizované z dôvodu prebiehajúceho verejného obstarávania či iných organizačných dôvodov.

Dunajská Streda 28. februára (TASR) – Mestskí poslanci v Dunajskej Strede v uplynulých dňoch rozhodli o modifikácii rozpočtu na rok 2019 v súvislosti s investíciami a príjmom z daní, prenájmom stánkov či poplatkami za hracie automaty.

Ako uvádza samospráva mesta, uskutoční sa viacero investícií, ktoré zatiaľ neboli zrealizované z dôvodu prebiehajúceho verejného obstarávania či iných organizačných dôvodov. Ide napríklad o rekonštrukciu ciest či rozvoj vzduchotechniky v kultúrnom stredisku.

Tohtoročný rozpočet umožní aj nové investície, napríklad rozšírenie kuchyne v základnej škole (ZŠ) na Jilemnického ulici, nové výdajne stravy na ZŠ Smetanov háj a ZŠ Zoltána Kodálya, kde chcú opraviť aj strešnú konštrukciu telocvične. Taktiež chcú vybudovať multifunkčné ihrisko na ZŠ Gyulu Szabóa.

Z dôležitých investícií ide napríklad aj o renováciu vzduchotechniky v športovej hale, opravu chladiacej techniky umelej ľadovej plochy, nové ihrisko s umelým trávnikom v parku voľného času či rozšírenie zberného dvora.

Radnica pred časom informovala, že rozpočet Dunajskej Stredy na rok 2019 počíta s príjmami asi 20,8 milióna eur a výdavkami približne 20,1 milióna eur. Prebytok má dosiahnuť 667.000 eur. Samospráva plánovala v rozpočte o deväť percent vyšší príjem z podielových daní od štátu než v roku 2018, čím by výška podielových daní mala presiahnuť 8,3 milióna eur.