Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Trnavský kraj

Elán ukončí turné na futbalovom štadióne v Trnave

Na archívnej snímke zľava gitarista Ján Baláž, spevák Jožo Ráž a klávesista Vašo Patejdl počas koncertu skupiny Elán. Foto: TASR - Jakub Kotian

Skupina bude po českých skupinách Olympic a Lucie prvým slovenským interpretom, ktorý sa predstaví na novom trnavskom štadióne od jeho otvorenia v roku 2015.

Trnava 4. júla (TASR) - Úspešné open air turné kapely Elán Živých nás nedostanú vyvrcholí 13. októbra v City Arene v Trnave. Skupina bude po českých skupinách Olympic a Lucie prvým slovenským interpretom, ktorý sa predstaví na novom trnavskom štadióne od jeho otvorenia v roku 2015.

Podľa analýzy Slovenského hydrometeorologického ústavu, ktorú si nechali organizátori koncertu vypracovať, bude v októbri babie leto s teplotami medzi 20 až 24 °C. A keďže tribúny na najväčšom štadióne Fortuna ligy sú prekryté, aj v prípade zamračenej oblohy pôjde o výnimočný zážitok pod trnavským nebom. "Ukazuje sa, že City Arena Trnava je skvelé miesto nielen pre špičkový futbal ale aj špičkové koncerty. Keďže na tomto mieste už vystupovali interpreti ako Olympic či Lucie, patrilo by sa, aby ju koncertne pokrstil aj domáci interpret," uviedol hudobný expert Juraj Čurný.



Turné Živých nás nedostanú je venované 30. výročiu albumu Hodina slovenčiny, štvrtého štúdiového albumu kapely Elán, na ktorom sa nachádzajú také hity ako Zaľúbil sa chlapec, Hodina slovenčiny, nesmrteľná Stužková, Kráľovná bielych tenisiek alebo Kaskadér bez peňazí.