Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Trnavský kraj

Elektrárňa Piešťany sprístupnila výstavu komiksov Príbehy v bublinách

Na snímke výstava s názvom Príbehy v bublinách, ktorú otvorili 3. februára 2020 v Elektrárni Piešťany. Výstava prezentuje slovenský komiks 70. až 90. rokov 20. storočia. V Piešťanoch, 10. februára 2020. Foto: TASR - Martin Palkovič

Medzi najznámejších autorov patrí rodák z Piešťan Peter Chudý. Ako študent architektúry začal pracovať pre časopis Elektrón.

Piešťany 10. februára (TASR) - V priestoroch kultúrnej pamiatky Elektrárňa Piešťany sprístupnili výstavu Príbehy v bublinách, ktorá prezentuje slovenský komiks 70. až 90. rokov minulého storočia. Informovala o tom kurátorka Ida Želinská.

Na výstave je možné vidieť výber z diel autorov slovenského komiksu Jozefa Scheka Babušeka, Vladimíra Feďa Fialu, Petra Chudého, Juraja Maxona, Pavla Moravčíka, Fera Mráza či Mariána Oravca. "Chceli sme vystaviť komiksy, na ktoré si ľudia pamätajú, ktoré vychádzali v časopise Elektrón alebo v Smene na nedeľu. Komiks sa nehral na umenie, mal svoju ľahkosť, pričom slovenský komiks v ničom nezaostával za zahraničným, autori boli rovnako zruční kresliari," informovala Želinská.



Medzi najznámejších autorov patrí rodák z Piešťan Peter Chudý. Ako študent architektúry začal pracovať pre časopis Elektrón. Špecializoval sa na detailné kresby strojov a zariadení, ale neodmietol ani ponuku kresliť seriálový komiks Formula 1. "Cieľom tohto seriálu bolo informovať deti a mládež o novinkách z vedy a techniky. O pretekároch, konštruktéroch a majiteľoch tímov, pretože tieto informácie v roku 1976 neboli," uviedol Chudý.

Príbehy v bublinách je možné vidieť v Elektrárni Piešťany do 15. februára.