Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Trnavský kraj

Festival letectva sa presúva na neurčito

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Dušan Hein

Festival letectva má byť tento rok venovaný celoslovenskej spomienke na 75. výročie konca druhej svetovej vojny a Dňu víťazstva nad fašizmom.

Piešťany 2. apríla (TASR) - Druhý ročník podujatia Festival letectva, ktorý sa mal na letisku v Piešťanoch uskutočniť 8. až 10. mája, sa v avizovanom termíne neuskutoční. Informovala o tom Slovenská letecká agentúra na webovej stránke.

Organizátori akcie informovali o preložení Festivalu letectva na neurčito. "Plne si uvedomujeme zodpovednosť voči návštevníkom festivalu, ako aj voči domácim a zahraničným účastníkom podujatia. Preto pozorne sledujeme aktuálny vývoj pandémie nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí. O náhradnom termíne konania budeme informovať včas, keď sa skončí mimoriadne obdobie a bude možné pokračovať v prípravách historicky prvej nočnej leteckej šou na Slovensku," uviedol riaditeľ Slovenskej leteckej agentúry Hubert Štoksa.

Festival letectva má byť tento rok venovaný celoslovenskej spomienke na 75. výročie konca druhej svetovej vojny a Dňu víťazstva nad fašizmom. Zároveň má pripomenúť 140. výročie narodenia Milana Rastislava Štefánika. Hlavným lákadlom má byť nočná letecká šou, na ktorej svoje akrobatické kúsky doplnené o svetelné efekty predvedú leteckí akrobati Zoltán Veres a Marek Choim. Fanúšikovia podujatia nájdu všetky aktuálne informácie na webovom sídle festivalletectva.sk.