Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Trnavský kraj

Hasiči v Trnavskom kraji pre poveternostnú situáciu zasahovali 36-krát

Na snímke zaplavená cesta v okrese Senica. Foto: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj

Hasiči odstraňovali popadané a naklonené stromy, ktoré ohrozovali premávku a odčerpávali vodu z pivničných priestorov rodinných domov a ciest.

Trnava 24. mája (TASR) - Príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) a členovia dobrovoľných hasičských zborov obcí v Trnavskom kraji zasahovali od utorka (23. 5.) do stredy 6.00 h v súvislosti s poveternostnou situáciou celkom 36-krát. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva HaZZ v Trnave Lena Košťálová.

Hasiči z Trnavy zasahovali desaťkrát, zo Senice jedenkrát, z Piešťan dvakrát. "Členovia dobrovoľných hasičských zborov obcí Špačince, Zeleneč, Hradište pod Vrátnom, Bíňovce, Moravský Svätý Ján, Sobotište, Senica, Dolná Krupá, Podbranč, Buková, Suchá nad Parnou, Jablonica, Bohdanovce nad Trnavou, Rovinka a Brestovec zasahovali jedenkrát. Dobrovoľní hasiči z Trstína, Klčovan a Šelpíc zasahovali dvakrát, z Trnavy a Bolerázu trikrát," uviedla Košťálová.

Hasiči odstraňovali popadané a naklonené stromy, ktoré ohrozovali premávku a odčerpávali vodu z pivničných priestorov rodinných domov a ciest. "Celkom zasahovalo 47 príslušníkov HaZZ a 128 členov dobrovoľných hasičských zborov miest a obcí Trnavského kraja. Nasadených bolo 43 kusov hasičskej techniky," informovala hovorkyňa krajských hasičov.