Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Trnavský kraj

Hasiči zasahovali pri požiari domu vo Veľkom Mederi

Na snímke hasiči zasahujú pri požiari budovy. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Predbežná škoda na majetku bola vyčíslená na sumu 5000 eur.

Veľký Meder 2. júna (TASR) - Hasiči z hasičskej stanice Veľký Meder a Dunajská Streda zasahovali pri požiari rodinného domu vo Veľkom Mederi, ktorý vznikol v dôsledku elektrického skratu. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva hasičského a záchranného zboru v Trnave Lena Košťálová.

"V pondelok (31. 5.) v popoludňajších hodinách bolo ohlásené dymenie z rodinného domu na Dunajskej ulici, kde prišlo k požiaru jednej z izieb domu. Po lokalizácii požiaru bol postupne z izby vynášaný nábytok spolu s pozostatkami horenia," uviedla Košťálová.

Hasiči požiar uhasili jedným vysokotlakovým prúdom. "Počas celej udalosti hasiči zasahovali v dýchacích prístrojoch. Pre zadymenie začali s odvetrávaním priestorov a postupným ochladzovaním stien izby," doplnila hovorkyňa.

Predbežná škoda na majetku bola vyčíslená na sumu 5000 eur. "Hasičom sa podarilo uchrániť majetok predbežne vyčíslený na 50.000 eur. Pri udalosti zasahovali štyria príslušníci s dvoma kusmi hasičskej techniky," informovala Košťálová.