Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

Hasiči zasahovali pri požiari auta v Kvetoslavove

Ilustračná snímka. Foto: TASR Michal Svítok

Horiaci automobil sa nachádzal odstavený pred rodinným domom.

Kvetoslavov 7. júna (TASR) - Hasiči zo Šamorína zasahovali v utorok 6. júna pred 10.00 h pri požiari osobného motorového vozidla v obci Kvetoslavov v okrese Dunajská Streda. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trnave Lena Košťálová.

Horiaci automobil sa nachádzal odstavený pred rodinným domom. "V čase príchodu hasičskej jednotky bola požiarom zachvátená motorová časť vozidla, ktorý sa rozšíril aj do kabíny a tiež na strom nad ním," uviedla Košťálová.

Podľa majiteľa prišlo počas jazdy k prevádzkovo-technickej poruche na vozidle a k následnému požiaru. "Likvidácia požiaru bola začatá vysokotlakovým prúdom. Na ochranu dreveného oplotenia rodinného domu bol použitý ďalší útočný prúd. Pomocou hydraulického vyslobodzovacieho náradia bola otvorená poškodená kapota vozidla," informovala krajská hovorkyňa hasičov.

Po lokalizácii požiaru boli skryté ohniská postupne vyhľadávané termovíznou kamerou a dohášané. "Majiteľovi vznikla škoda na majetku odhadnutá predbežne na sumu 2500 eur. Pri udalosti neprišlo k zraneniu," doplnila Košťálová.