Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

Pri úniku čpavku v Skalici sa intoxikovalo 20 osôb

Ilustračné foto. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Na mieste udalosti zasahovali hasičské jednotky z Holíča a Trnavy so siedmimi príslušníkmi, dvomi kusmi hasičskej techniky a jedným sanitným automobilom hasičskej záchrannej služby.

Skalica 16. septembra (TASR) – Príslušníci Hasičského a záchranného zboru zasahovali v utorok vo večerných hodinách pri úniku čpavku vo výrobnej hale v Skalici. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva HaZZ v Trnave Lena Košťálová.

„Do príchodu hasičských jednotiek sa podarilo Dobrovoľnému hasičského zboru Schaeffler evakuovať všetkých pracovníkov vo výrobnej hale a následne začať s prirodzeným odvetrávaním. Zasahujúci hasiči vykonali prieskum spojený s detekciou amoniaku za pomoci autonómnych dýchacích prístrojov," uviedla Košťálová.

Vysoká koncentrácia amoniaku sa nachádzala aj na streche haly. Nebezpečná látka sa šírila cez vzduchotechniku.

„Na odvetrávanie priestorov boli použité pretlakové ventilátory. Celkovo bolo intoxikovaných 20 ľudí, z tohto bolo sedem prevezených zdravotnou záchrannou službou do zdravotníckeho zariadenia a ďalším 13 s ľahším priebehom bola poskytnutá prvá pomoc na mieste udalosti," informovala krajská hovorkyňa HaZZ.

Ako doplnila, na mieste udalosti zasahovali hasičské jednotky z Holíča a Trnavy so siedmimi príslušníkmi, dvomi kusmi hasičskej techniky a jedným sanitným automobilom hasičskej záchrannej služby.