Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Trnavský kraj

V Šamoríne horela letná kuchyňa rodinného domu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Na miesto udalosti bola vyslaná jednotka z hasičskej stanice v Šamoríne s dvoma kusmi hasičskej techniky a štyrmi príslušníkmi.

Šamorín 30. júla (TASR) – Príslušníci Hasičského a Záchranného zboru (HaZZ) zasahovali vo štvrtok (29. 7.) vo večerných hodinách pri požiari letnej kuchyne rodinného domu v Šamoríne v okrese Dunajská Streda. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva HaZZ v Trnave Lena Košťálová.

Na miesto udalosti bola vyslaná jednotka z hasičskej stanice v Šamoríne s dvoma kusmi hasičskej techniky a štyrmi príslušníkmi. "Do príchodu hasičov sa majiteľom podarilo požiar čiastočne zlikvidovať práškovými hasiacimi prístrojmi. Hasiči preto zahájili likvidáciu požiaru dvomi vysokotlakovými prúdmi. Vykonaný záverečný prieskum termokamerou odhalil skryté ohniská, ktoré boli následne uhasené. Pre odvetranie zadymeného objektu bola použitá pretlaková ventilácia," uviedla Košťálová.

Zasahujúci hasiči poskytli jednej osobe prvú predlekársku pomoc a taktiež súčinnosť záchrannej zdravotnej službe. "Počas zásahu bol odpojený prívod od elektrickej energie a plynu. Predbežná škoda na majetku, ktorá vznikla majiteľom, bola vyčíslená na hodnotu 8000 eur a hasiči svojou prácou uchránil majetok v sume 30.000 eur. Príčina vzniku požiaru bola stanovená ako skrat na elektrickom zariadení. Pri udalosti zasahoval aj dobrovoľný hasičský zbor obce Šamorín," doplnila krajská hovorkyňa HaZZ.