Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Trnavský kraj

HEROÍNOVÝ BIZNIS: Polícia obvinila štyroch ľudí

Snímka zadržanej drogy. Foto: Facebook - Polícia SR Bratislavský kraj

Polícia v rámci akcie vykonala 14. marca viaceré domové prehliadky na území Bratislavského a Trnavského kraja.

Bratislava 17. marca (TASR) - Polícia prekazila ďalší drogový biznis, tentoraz s heroínom. Obvineniu z obzvlášť závažného zločinu výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi už čelia traja muži a jedna žena. TASR o tom informoval bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

"Bolo preukázané, že prechovávali a následne predávali na rôznych miestach v Bratislavskom a Trnavskom kraji omamné a psychotropné látky, najčastejšie heroín. K predaju dochádzalo po predchádzajúcej dohode s koncovými užívateľmi prostredníctvom mobilných telefónnych čísiel," priblížil Szeiff.

Polícia v rámci akcie vykonala 14. marca viaceré domové prehliadky na území Bratislavského a Trnavského kraja. Zaistila viaceré predmety s obsahom neznámej látky a zadržala celkovo šesť osôb. Expertízne skúmanie preukázalo, že zo zaisteného množstva látok by bolo možné pripraviť množstvo drogy heroín, ktoré zodpovedá celkovo 394 bežným jednorazovým dávkam.

Obvinenie bolo vznesené voči 48-ročnému Jánovi S. z okresu Senec, 44-ročnému Martinovi N. z okresu Malacky, 51-ročnej Anne L. z Bratislavy a 45-ročnému Marekovi Š. z okresu Malacky. Posledný menovaný bol pritom v minulosti už za takýto trestný čin odsúdený. Vyšetrovateľ už spracoval aj podnet k návrhu na ich väzobné stíhanie. V prípade preukázania viny im hrozí 15-ročný pobyt za mrežami.