Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

Hlohovec chce spolu s Trnavským krajom zlepšiť dopravnú situáciu

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Hlohovec 5. novembra (TASR) – Primátor mesta Hlohovec Miroslav Kollár, ktorý sa uchádza o znovuzvolenie do funkcie, a predseda Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) Jozef Viskupič podpísali Memorandum o spoločnom postupe pre zlepšenie dopravnej situácie v meste Hlohovec na cestách II/507 a II/513. TASR informoval Jaroslav Vacek z odboru komunikácie TTSK.

Ide o prvý krok, ako pomôcť mestu Hlohovec s riešením zložitej dopravnej situácie. "Riešenie dopravnej situácie v meste Hlohovec je jedna z najväčších investičných akcií, ktorá čaká samosprávny kraj. Doprava v meste je už za hranou únosnosti a výrazne komplikuje život Hlohovčanov. Preto bude nevyhnutné, aby župa a mesto Hlohovec spolupracovali a boli si nápomocní pri všetkých procesoch, ktoré nás teraz čakajú," uviedol Viskupič.

Zámerom memoranda je deklarovať spoločný postup pri zlepšení dopravnej situácie. Ide najmä o vybudovanie južného centrálneho okruhu, realizáciu dopravných opatrení na cestách II/507 a II/513, úprava spoločného postupu na príprave príslušných dokumentácii a v rámci svojich kompetenčných možností vynaloženie úsilia na zabezpečenie finančných prostriedkov potrebných na realizáciu zásahov do dopravnej siete.

"Posledný rok sme, po dohode s TTSK, v našej réžii spracovali dopravný prieskum a vytvorili dopravný model, na základe ktorého môžu dopravní inžinieri posúdiť technické a ekonomické parametre jednotlivých riešení na zlepšenie dopravy na hlavnom ťahu mestom. Teraz je na kraji a jeho expertoch, aby od nás získané informácie zúročili a prišli s naozaj efektívnymi riešeniami v prospech mesta Hlohovec," informoval Kollár.