Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Trnavský kraj

Hlohovec má záujem prijať finančnú výpomoc od štátu

Ilustračná foto. Foto: TASR/AP

Pri zohľadnení zamýšľaného úveru bude dlh 2,792 milióna eur a neprekročí zákonom stanovenú percentuálnu výšku úveru.

Hlohovec 6. septembra (TASR) – Hlohovské mestské zastupiteľstvo bude na svojom septembrovom zasadnutí rokovať o návrhu na prijatie návratnej finančnej výpomoci od štátu vo výške 459.467 eur. Mala by kompenzovať výpadok dane z príjmu v dôsledku pandémie nového koronavírusu. Podľa materiálu na rokovanie chce radnica prostriedky použiť na údržbu miestnych komunikácií a verejných priestranstiev, rekonštrukciu školskej strechy, vybudovanie detských ihrísk, nového priechodu a obnovu centrálnej zóny v miestnej časti Šulekovo.

Popri tom radnica predkladá aj úpravu rozpočtu mesta 2020, kde okrem iného chce pre rímskokatolícku cirkev vyčleniť 10.000 eur na dokončenie opravy historického organu, ktorý bude slúžiť okrem liturgických obradov aj na koncerty pre verejnosť.

Ak mestskí poslanci predkladané zmeny schvália, rozpočet mesta na rok 2020 bude v zmysle zákona prebytkový vo výške 34.552 eur, pri celkových príjmoch 25,083 milióna eur a výdavkoch 25,048 milióna eur. Vzatie návratnej výpomoci odobril aj hlavný kontrolór mesta, ktorý konštatoval, že výška dlhu mesta Hlohovec ku koncu roka 2019 predstavuje sumu 2,332 milióna eur. Pri zohľadnení zamýšľaného úveru bude dlh 2,792 milióna eur a neprekročí zákonom stanovenú percentuálnu výšku úveru.