Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trnavský kraj

Posledný júnový deň zatvoria v Hlohovci kino Úsmev

Ilustračná snímka. Foto: TASR Alexandra Moštková

Od nasledujúceho mesiaca sa začne jeho zásadná rekonštrukcia, ktorá ho premení na moderný stánok kultúry.

Hlohovec 27. júna (TASR) – Pre jediné hlohovské kino Úsmev v súčasnej podobe je posledným dňom 30. jún tohto roka. Od nasledujúceho mesiaca sa začne jeho zásadná rekonštrukcia, ktorá ho premení na moderný stánok kultúry. Pri príležitosti ukončenia tejto etapy pozýva radnica na sobotu (30.6.) Hlohovčanov na premietanie filmovej klasiky Obchod na korze. Vstup je bezplatný.

"Na modernizáciu sme získali z Audiovizuálneho fondu 32.000 eur na digitalizáciu premietacej techniky a 35.000 eur na modernizáciu sedačiek. Nepokrývajú celkové náklady na rekonštrukciu, ale sme radi za túto podporu. V súčasnosti hľadáme dodávateľa prác," uviedla pre TASR hovorkyňa mesta Zuzana Hrinková Siebenstichová. Inovovať sa bude elektroinštalácia, vzduchotechnika i osvetlenie. Na jeseň tohto roka bude z Úsmevu multifunkčná sála so zázemím pre 300 divákov, kde sa budú môcť popri premietaní filmov konať aj divadelné vystúpenia či koncerty. Celková predpokladaná hodnota projektu je 501.840 eur bez DPH, podľa hovorkyne sa v súťaži táto suma pravdepodobne zníži.

V priestoroch kina sa premietalo už v roku 1930, postupne sa modernizovalo podľa potrieb doby, digitalizácia Úsmev však ešte len čaká.