Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

Horúce dni vylákali na kúpaliská veľa ľudí, rekordy ešte nepadli

Ilustračné foto. Foto: TASR/Pavel Neubauer

V stredu (11.6.) bude podľa meteorológov ešte teplejšie.

Sládkovičovo/Dunajská Streda/Veľký Meder/Patince 10. júna (TASR) - V uplynulých mimoriadnych teplých dňoch privítali termálne kúpaliská v južných okresoch Trnavského samosprávneho kraja niekoľko tisíc ľudí, ale rekordy návštevnosti nepadli.

Prevádzkar Termálneho kúpaliska Vincov les v Sládkovičove Rudolf Ratz očakával, že v nedeľu (8.6.) bude musieť bránu kúpaliska zavrieť už o 12.00 h. "Nechýbalo veľa, ale nestalo sa tak. Na moje prekvapenie ľudia prichádzali a odchádzali plynule," konštatoval s tým, že informačnú tabuľu s nápisom "obsadené" umiestnia pri vchode, ak sa v areáli naraz nachádza viac ako 3400 návštevníkov. Termálne kúpalisko Vincov les ponúka svoje služby pri Sládkovičove, iba 45 km od Bratislavy. Vybudovali päť bazénov s termálnou vodou. "Pred otvorením letnej sezóny došlo k rekonštrukcii rekreačného bazéna. Keramickú dlažbu nahradila fólia," dodal Ratz.

Kapacita letného kúpaliska v Dunajskej Strede je 3600 ľudí. "V nedeľu sa tu vystriedalo 4000 návštevníkov. Aj dnes máme veľa hostí, ale to sa s víkendmi nedá porovnať," objasnil riaditeľ zariadenia Gabriel Somogyi. Pripomenul, že od začiatku júla bude fungovať aj nový tobogan, ktorý bude mať sedem jednotiek. Oficiálnu nudistickú pláž na ostrovčeku jazera odovzdajú 21. júna.

V stredu (11.6.) bude podľa meteorológov ešte teplejšie, ale rušno bolo dnes aj na kúpalisku Thermal Corvinus vo Veľkom Mederi. "Počas uplynulého víkendu naše turnikety zaznamenali 6100 návštevníkov. Rekordný počet sme dosiahli koncom júna 2012, keď sme predali 4532 vstupeniek," ozrejmil vedúci marketingu Pavol Molnár. Poznamenal, že pre obyvateľov mesta aj regiónu sú ako vždy pripravené rôzne zľavy. Naďalej funguje vlaková doprava pre Bratislavčanov. Ide o balíkovú cenu. Regiojet ich dovezie do kúpeľného mesta, kde na stanici čaká turistický vláčik, ktorý stojí priamo pred vchodom kúpaliska.

Letné termálne kúpalisko Patince, ktoré sa nachádza 15 km od Komárna smerom na Štúrovo, pri najjužnejšej obci Slovenska, sezónu začalo v sobotu (7.6.) Ako prevádzkar Péter Mézes TASR povedal, areál sa nachádza v oblasti najdlhšieho slnečného svitu a najvyšších teplôt nameraných na území našej republiky. Areál vybudovali v okolí termálneho prameňa, ktorý vyviera z hĺbky 160–200 m, má teplotu 27 °C. "Sezónu sme otvorili po rekonštrukcii toboganového sveta s celkovou dĺžkou 150 metrov. Počas víkendu o bazény bol veľký záujem, nečudo, máme ľudové ceny," poznamenal.