Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trnavský kraj

V objekte bývalej elektrárne v J. Bohuniciach sa zranili zamestnanci

Jaslovské Bohunice, ilustračné foto Foto: TASR/Pavel Neubauer

JAVYS odmieta špekulácie o výbuchu v jadrovej elektrárni v J. Bohuniciach.

Bratislava 19. augusta (TASR) - Pri manipulácii s chemickou látkou prišlo v pondelok (18. 8.) pri plnení pracovných povinností na pracovisku v bývalej strojovni v Jaslovských Bohuniciach k poškodeniu obalu, pričom boli zasiahnutí aj zamestnanci. "Dvaja boli ošetrení a jedného z nich hospitalizovali," informovala hovorkyňa Jadrovej a vyraďovacej spoločnosti (JAVYS) Agáta Staneková.

Ako dodala, vedenie spoločnosti JAVYS v tejto súvislosti striktne odmieta špekulácie o výbuchu v jadrovej elektrárni. "Išlo o pracovný úraz a nie o radiačnú udalosť. Došlo k nemu v objekte bývalej elektrárne," upozornila Staneková.

Bližšie okolnosti sú predmetom vyšetrovania. "Pracovníci boli riadne poučení a vybavení pomôckami, potrebnými pri manipulácii s takýmto druhom materiálu a spoločnosť JAVYS dodržala všetky bezpečnostné predpisy," dodala hovorkyňa.

Poranení muži sú hospitalizovaní vo Fakultnej nemocnici v Trnave. Podľa vyjadrenia jej hovorcu Matúša Stračiaka jeden pacient bol hospitalizovaný pre poleptanie očí kyselinou. Druhý pacient je stabilizovaný, mimo ohrozenia života a sledovaný pre možné ochorenie dýchacích ciest.