Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

Kapacity na cintorínoch v Trnave nestačia, pribudol chladiaci príves

Na snímke kamión priváža externý chladiaci príves na Cintorín Kamenný mlyn v Trnave v sobotu 9. januára 2021. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Riaditeľ Fakultnej nemocnice Trnava potvrdil, že mesto zaobstaralo príves na jej podnet.

Trnava 9. januára (TASR) – Mesto Trnava zadovážilo pre zvyšujúci sa počet úmrtí externý chladiaci príves na uloženie zosnulých na cintorín na Kamennej ceste. Kapacity chladiacich zariadení v Trnave sú už nedostačujúce, uviedla pre TASR hovorkyňa mesta Veronika Majtánová.

Riaditeľ Fakultnej nemocnice (FN) Trnava Vladislav Šrojta potvrdil, že mesto zaobstaralo príves na jej podnet. "Ľudia zomierajú na ochorenie COVID-19, ale zomierajú aj pre iné príčiny a ochorenia, kapacity nepostačujú," povedal. Externý chladiaci príves je vo výpožičke, s dĺžkou 13,5 metra by mal mať priestor na uloženie štyroch desiatok zosnulých. Kapacita chladiarenských boxov na cintoríne na Kamennej ceste a na ulici Terézie Vansovej je podľa vedúceho úseku cintorínskych služieb mesta Trnava Dušana Opletala dohromady asi 30 zosnulých. Kapacita vo FN je 15 miest, na ktorých sú zosnulí uložení do obhliadky lekárom.

O pristavení prívesu informoval na sociálnej sieti aj trnavský primátor Peter Bročka. "Dnes ráno sme ho po porade s riaditeľom nemocnice nechali pristaviť na cintoríne na Kamennej ceste, keďže kapacity sú na hrane," napísal.