Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Trnavský kraj

Pred komunálnymi voľbami vznikla široká koalícia stredopravých strán

Jozef Viskupič, archívne foto Foto: TASR/Martin Baumann

Širokú koalíciu piatich strán – OĽaNO, SaS, SDKÚ-DS, Most-Híd, NOVA vytvorili pre nadchádzajúce komunálne voľby v Hlohovci.

Hlohovec 18. augusta (TASR) - Širokú koalíciu piatich strán – OĽaNO, SaS, SDKÚ-DS, Most-Híd, NOVA vytvorili pre nadchádzajúce komunálne voľby v Hlohovci. Zástupcovia strán podpísali dohodu o spoločnom postupe a prioritách volebného programu. Mená konkrétnych kandidátov predstavia v najbližšom období.

"Radi sa pripájame k tejto koalícii, pretože môže presadiť reálnu zmenu, ktorú si toto mesto po dvoch dekádach šafárenia štandardných politických strán zaslúži. Aj táto dohoda ukazuje, že ak ide o správnu vec, vieme ťahať za jeden koniec povrazu aj v širokej stredopravej koalícii," uviedol poslanec NR SR za hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti Jozef Viskupič. "Teším sa, že sa pravica dokáže spojiť, ak ide o dobrý úmysel. Vážime si to oveľa viac aj preto, že dnes už začína byť široká dohoda veľmi vzácnou," doplnila regionálna predsedníčka SaS Natália Blahová. Podľa regionálneho koordinátora Mostu-Híd Erika Bojničana už prišiel čas, aby volič dostával spätnú väzbu priamo od svojho poslanca.

Mestské zastupiteľstvo sa v Hlohovci, ako konštatoval, stalo uzavretým spolkom, a je na čase, aby sa opäť vrátilo na zem, naspäť k ľuďom. Michal Slamena (NOVA) dodal, že v Hlohovci sa zabúda na záujmy mladých ľudí. Koalícia chce tiež zodpovedne dohliadať na zákonnosť, riadny výkon samosprávy, transparentný chod nášho mesta a jeho inštitúcií. Okresný predseda SDKÚ-DS Branislav Andreanský doplnil, že zastupiteľstvo dlhodobo nie je schopné riešiť bežné problémy občanov mesta. Okrem hromady prázdnych sľubov nevie zrealizovať ani pomerne nenáročné projekty, ako je označenie a vybudovanie bezpečných cyklotrás alebo turisticko-bežeckých chodníkov.