Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

MZ SR vypísalo výberové konanie na post riaditeľa nemocnice v Trnave

Fakultná nemocnica v Trnave, archívne foto Foto: TASR/Henrich Mišovič

Do výberového konania musí každý uchádzač predložiť projekt stratégie rozvoja organizácie.

Trnava/Bratislava 9. apríla (TASR) – Výberové konanie na obsadenie miesta riaditeľa Fakultnej nemocnice (FN) Trnava vypísalo Ministerstvo zdravotníctva SR. Do 28. apríla sa doň môžu prihlásiť uchádzači, ktorí splnia stanovené podmienky. FN je bez riaditeľa od polovice decembra 2014, kedy bol z tejto funkcie odvolaný Martin Tabaček pre predražený nákup služieb stravovania. Zariadenie vedie technický námestník Martin Neštický.

Do výberového konania musí každý uchádzač predložiť projekt stratégie rozvoja organizácie, zameraný na zabezpečenie vyrovnaného hospodárenia, zefektívnenie chodu organizácie, zvýšenie efektívnosti vo využívaní finančných zdrojov, presne definovať cieľ projektu a spôsob jeho dosiahnutia. Požadovaná je znalosť špecifík manažmentu, zdravotníckej legislatívy a mať päťročné skúsenosti so stredným, resp. vrcholovým manažmentom v zdravotníctve. Výberové konania sú z rovnakých dôvodov vypísané aj pre nemocnice v Banskej Bystrici a Trenčíne.

Vo FN Trnava sa pre kauzu v súčasnosti koná ekonomicko-právny audit, termín jeho ukončenia nie je zatiaľ podľa hovorcu Matúša Stračiaka známy.