Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Trnavský kraj

Pri bežnej kontrole vodič zaútočil autom na dve policajné hliadky

Ilustračné foto Foto: TASR

Policajti chceli v Galante skontrolovať vodiča pre podozrenie z priestupku v doprave.

Galanta 1. augusta (TASR) - Polícia zadržala v stredu (30.7.) muža, ktorý autom zaútočil na policajné hliadky. Muži zákona chceli v Galante po 22.00 h skontrolovať vodiča vozidla Audi S8 pre podozrenie z priestupku v doprave. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Mária Linkešová.

"Vodič na výzvu nereagoval a pokračoval v jazde po meste až k čerpacej stanici, kde dostal šmyk a prešiel do protismeru. Tam zostal stáť, no keď uvidel oproti pristavené policajné auto Seat Leon, prudko pridal a narazil do prednej časti služobného auta, ktoré tlačil pred sebou. Aby unikol policajtom, začal cúvať až na stred vozovky, kde narazil do ďalšieho služobného auta Kia Ceed," opísala priebeh udalostí Linkešová s tým, že po zrážke sa obe vozidlá od seba odrazili. Policajti vodiča pod hrozbou zbrane vyzvali, aby v konaní nepokračoval a muža zadržali.

Ako uviedla hovorkyňa, k dvom zraneným policajtom privolali rýchlu zdravotnú pomoc, ktorá ich ošetrila. "Alkohol u 33-ročného vodiča z Paty, okres Galanta, polícia na mieste nezistila. Škoda na vozidlách bola odhadnutá najmenej na 10.000 eur," konštatovala. Vyšetrovateľ začal vo veci trestné stíhanie pre podozrenie zo zločinu útoku na verejného činiteľa a zadržaný muž je naďalej v cele policajného zaistenia. V prípade dokázania viny mu hrozí väzenie na tri až osem rokov.