Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Trnavský kraj

Kúpalisko Castiglione je otvorené, Kamenný mlyn hľadá plavčíkov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Areál prírodného kúpaliska bude verejnosti sprístupnený v najbližších dňoch.

Trnava 3. júna (TASR) - Kúpalisko Castiglione na sídlisku Družba v meste Trnava je otvorené od utorka (1. 6.). V najbližších dňoch bude verejnosti sprístupnený aj areál prírodného kúpaliska v Kamennom mlyne. Informovalo o tom mesto na webovej stránke.

Na kúpalisku Castiglione je voda vo veľkom bazéne vyhriata na 28 stupňov. "Mesto chce umožniť kúpanie aj v Kamennom mlyne, rieši však problém s nedostatkom plavčíkov," informuje samospráva.

Ako doplnila, areál prírodného kúpaliska bude verejnosti sprístupnený v najbližších dňoch. "Návštevníci ho budú môcť využiť na športovanie či voľnočasové aktivity, k dispozícii budú aj tri stánky s občerstvením. Na osvieženie budú v prevádzke sprchy," informovalo mesto.

"V polovici mesiaca by sme radi začali napúšťať bazén, bez dostatočného počtu personálu to však nie je možné. Na prírodnom kúpalisku potrebujeme osem plavčíkov, hľadáme ich prostredníctvom pracovných inzerátov i výziev v médiách," doplnil riaditeľ Správy majetku mesta Trnava Peter Pčolka.

Výberové konanie na obsadenie pracovného miesta plavčík na letnom kúpalisku je zverejnené aj na webe mesta. O otvorení areálu kúpaliska, respektíve možnosti kúpania v Kamennom mlyne bude mesto informovať.