Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trnavský kraj

Kúpalisko v Dunajskej Strede pripravilo na letnú sezónu prekvapenia

Thermalpark Dunajská Streda Foto: TASR/Martin Baumann

Na termálne kúpalisko prišlo minulý rok 305.000 ľudí.

Dunajská Streda 11. mája (TASR) - Počas tohto víkendu chýbali slnečné lúče, ale v predchádzajúcich dňoch teplé počasie prilákalo na dunajskostredské termálne kúpalisko mnoho návštevníkov. Už aj v apríli sa pomerne veľa ľudí kúpalo vo vonkajších bazénoch a opaľovalo na pohovkách. Riaditeľ Thermalparku Gabriel Somogyi sa netajil tým, že na letnú sezónu pripravili viacero noviniek.

"Dobré investície vždy majú zmysel. Nemôžeme sa vyhnúť investíciám, lebo aj konkurenčné kúpaliská neustále obnovujú, rozširujú a ponúkajú vždy nové a nové služby. V našom ponímaní investícia je výzva a nevyhnutnosť. To čo sme vlani ponúkli, znamenalo pre nás zvýšenie návštevnosti," povedal Somogyi s tým, že návštevnosť sa zvýšila o 10 percent v porovnaní s predchádzajúcimi rokmi. Celkovo do termálneho kúpaliska prišlo minulý rok 305.000 ľudí.

Pribudnú atrakcie

Thermalpark v Dunajskej Strede
Foto: TASR/Martin Baumann
"Rozšírili sa aj možnosti športovania pre šachistov pod holým nebom, pribudli nové pingpongové stoly, je už k dispozícii ihrisko plážového volejbalu a multifunkčné ihrisko, v prevádzke je krytá tenisová hala. O zveľaďovaní zelene ani nehovoriac: trávnik, stálozelené dreviny a kvety pravidelne polievajú moderným zavlažovacím systémom," priblížil.

Rozvojové investície pokračujú aj v tomto roku a pribudnú nové atrakcie. "Koncom júna chceme uviesť do prevádzky veľký toboganový komplex, ktorý pozostáva zo siedmich rôznych toboganov. Budú to rôzne šmýkačky, na niektorých miestach úplne tmavé, inde priesvitné alebo osvetlené. Kým sa nový tobogan nedokončí, bude slúžiť verejnosti starý tobogan," prezradil riaditeľ.

Ďalšou novinkou na území kúpaliska je vyčistený ostrovček v jazere kúpaliska. "Bude tu nudistická pláž. Návštevníci ostrovčeka sa budú môcť prevážať z jedného brehu na druhý drevenou minikompou," dodal.

Podľa jeho ďalších slov dôjde aj k prestavbe hlavnej budovy. V prvej etape od septembra letnú a zimnú pokladňu zlúčia do spoločnej pokladne, ktorá bude komfortnejšia. „Nakoľko v hlavnej budove sú stravovacie kapacity nedostatočné, tento problém vyriešime na letnú sezónu zastrešením otvorenej terasy. V prízemnej časti pribudne viac šatní, aby návštevníci nemuseli chodiť do suterénu," ozrejmil Somogyi. V ďalšej etape, zrejme v priebehu budúceho roka k prízemnej hlavnej budove pribudne nové podlažie. Na poschodí budú hotelové izby a kancelárie, ako aj konferenčná sála.