Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Trnavský kraj

Prebytočné zemiaky môžu obyvatelia Leopoldova nosiť na mestský úrad

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Všetky prídu vhod v sobotu 19. septembra na nultom ročníku Leopoldovských krupmlových hodov.

Leopoldov 17. septembra (TASR) – Ešte počas dnešného dňa môžu priniesť Leopoldovčania svoje prebytočné zásoby zemiakov na mestský úrad. Variť sa tam síce z nich nič nebude, ale všetky prídu vhod v sobotu 19. septembra na nultom ročníku Leopoldovských krupmlových hodov.

Krumple sú aj v Leopoldove základnou potravinou, ktorá je v kuchyni využiteľná na množstvo spôsobov, na čom spoločensko-zábavné podujatie stavia. Na Námestí sv. Ignáca sa bude od 10. hodiny súťažiť v šúpaní zemiakov na rýchlosť, v hode zemiakov na určené miesto. Schopnosti si zmerajú aj autori najkrajšej postavičky zo zemiaka a merať sa budú aj zemiakové šupky, vyhrá tá najdlhšie.

Od 13. hodiny je na programe súťaž o najlepšie zemiakové jedlo, o najzaujímavejší tvar zemiaka a tiež o najväčší zemiak. Organizátori avizujú, že počas celej akcie sa budú zadarmo podávať tradičné zemiakové jedlá - bryndzové halušky, zemiakové placky, zemiakové šúľance. Nebude chýbať opekanie zemiakov v pahrebisku a pečené gaštany. Mesto čakáva, že nové podujatie zaujme domácich i návštevníkov a zvýši záujem o spoznanie Leopoldova a jeho zaujímavostí.