Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Trnavský kraj

Letisko v Boleráze dostanú do prenájmu aviatici

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Aeroklub používa letisko v Boleráze od roku 1975. Letisko bolo vybudované ako vojenský záložný pás pre lietadlá ČSĽA, ide o neverejné vnútroštátne letisko s nepravidelnou dopravou v blízkosti Trnavy.


Trnava 5. apríla (TASR) – Aeroklub Trnava, o.z., bude novým nájomcom letiska v Boleráze, pomenovanom po vynálezcovi padáka Štefanovi Baničovi z blízkej obce Smolenice. Klub bol jediným účastníkom verejnej obchodnej súťaže na prenájom nehnuteľnosti, ktorá je zaradená do zoznamu prebytočného majetku Trnavského samosprávneho kraja. Ročné nájomné bude mať nasledujúcich desať rokov vo výške 1 euro.

Záujem aeroklubu dnes odobrili trnavskí krajskí poslanci na svojom zasadnutí. Okrem nájmu bude združenie znášať ešte náklady na daň z nehnuteľností a ich poistenie. V roku 2016 tieto náklady predstavovali sumu 17.640 eur, čo predstavovalo daň z nehnuteľnosti pre obce Bohdanovce nad Trnavou a Boleráz.

Aeroklub používa letisko v Boleráze od roku 1975. Letisko bolo vybudované ako vojenský záložný pás pre lietadlá ČSĽA, ide o neverejné vnútroštátne letisko s nepravidelnou dopravou v blízkosti Trnavy. Jeho trávnatá vzletová a pristávacia dráha má dĺžku 1200 a šírku 150 metrov. Okrem toho disponuje voľnou vzletovou a pristávacou plochou dĺžky 2750 a šírky 200 metrov.