Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Trnavský kraj

Letná turistická sezóna sa v Skalici začne 30. mája

Kostol sv. Margity Antiochijskej v obci Kopčany v okrese Skalica sa napriek svojmu úctyhodnému veku dostal do záujmu verejnosti výraznejšie až v tomto tisícročí. V roku 2004 boli v jeho okolí objavené veľkomoravské hroby, ktoré dokázali, že pôvod kostola siaha až do doby Veľkomoravskej ríše. Aj z tohto dôvodu sa kostol stáva častejším cieľom pútnikov až v posledných rokoch. Do roku 1994 sa liturgie a púte konali pri kostole len pri príležitosti púti, ktoré súviseli s patrónkou kostola Margitou Antiochijskou. V Kopčanoch 11. septembra 2018. Foto: TASR - Vladimír Miček

Prehliadky mesta bude možné absolvovať v anglickom, nemeckom a francúzskom jazyku.

Skalica 13. mája (TASR) – Letná turistická sezóna v Skalici sa začne 30. mája. Počas sezóny bude návštevníkom mesta k dispozícii celkom 12 pamiatok a sprevádzanie sa uskutoční formou prehliadky so sprievodcom, ktorého je možné objednať si v turistickej informačnej kancelárii (TIK).

Vzhľadom na situáciu okolo nového koronavírusu budú prehliadky fungovať pod podmienkou splnenia hygienických a dezinfekčných opatrení. "Prijali sme opatrenia, aby sme ponúkli kvalitné služby s dôrazom na ochranu zdravia. Prekrytie tváre je povinnosťou," informovala o tom primátorka mesta Skalica Anna Mierna. Maximálny počet ľudí v skupine bude desať, bude potrebné dodržiavať dvojmetrové odstupy a pri každej pamiatke sa bude nachádzať dezinfekčný prostriedok.

Prehliadky mesta bude možné absolvovať v anglickom, nemeckom a francúzskom jazyku. TIK ponúka počas prehliadky možnosť vypočuť si zvuk organu v jezuitskom kostole. Okrem toho bude možné vidieť spustenie unikátnej funkčnej technickej pamiatky Mlynu bratov Pilárikovcov.