Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trnavský kraj

Mestský rozpočet Hlohovca je už aj v online interaktívnej forme

Ilustračné foto Foto: screenshot wikibudgets.org

Programový rozpočet mesta na rok 2016 schválilo mestské zastupiteľstvo na svojom poslednom zasadnutí v roku 2015.

Hlohovec 1. apríla (TASR) - Prehľadné informácie o rozdelení a použití prostriedkov mestského rozpočtu majú od dnešného dňa k dispozícii obyvatelia Hlohovca. Prostredníctvom projektu wikibudgets.org prináša mesto rozpočet aj v online interaktívnej forme.

Programový rozpočet mesta na rok 2016 schválilo mestské zastupiteľstvo na svojom poslednom zasadnutí v roku 2015. "Prioritou vedenia mesta je v čo možno najvyššej miere stransparentniť nakladanie s verejnými financiami. Preto sme začali bezplatnú spoluprácu s projektom wikibudgets," uviedla hovorkyňa Hlohovca Zuzana Hrinková Siebenštichová.

Výsledkom je interaktívny rozpočet na rok 2016 v prehľadnej vizuálnej forme, ktorá umožňuje všetkým záujemcom jednoducho sa zorientovať v tom, ako mesto Hlohovec hospodári s verejnými financiami. V jedinom diagrame ponúka všetky informácie - odkiaľ a koľko financií do mestskej kasy príde, i to kam a koľko ich odíde. "V tejto interaktívnej schéme rozpočtu sa môže užívateľ pohybovať, približovať jednotlivé prvky, sledovať štruktúru jednotlivých rozpočtových položiek," dodala hovorkyňa.

Medzinárodný projekt wikibudgets chce prostredníctvom vizualizácie verejných rozpočtov stransparentniť nakladanie s verejnými zdrojmi centrálnych vlád a samospráv a umožniť občanov prostredníctvom prehľadného, štruktúrovaného nástroja lepšiu kontrolu. Rozpočet v interaktívnej podobe sprístupnilo mesto aj na svojej webovej stránke www.hlohovec.sk. Domovskú stránku projektu nájdete TU.