Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Trnavský kraj

Mestský úrad v Hlohovci bude od 13. marca fungovať v obmedzenom režime

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Klientske centrum bude nasledujúce dva týždne zabezpečovať iba služby podateľne a matriky.

Hlohovec 13. marca (TASR) - Mestský úrad (MsÚ) v Hlohovci bude pre verejnosť od piatku od 12.00 h zatvorený. TASR o tom informovala referentka pre komunikáciu, vonkajšie vzťahy a propagáciu Zuzana Hrinková Siebenstichová.

V obmedzenom režime bude počas nasledujúcich dvoch týždňov fungovať iba klientske centrum. "Mesto tak reaguje na aktuálnu situáciu s výskytom nového koronavírusu a na rozhodnutie ústredného krízového štábu. Zámerom týchto opatrení je znížiť riziko šírenia koronavírusu v priestoroch, kde sa zvyčajne zhromažďuje alebo vystrieda väčší počet ľudí," uviedla Hrinková Siebenstichová.

Klientske centrum bude nasledujúce dva týždne zabezpečovať iba služby podateľne a matriky. "Aj tu však budú platiť niektoré obmedzenia. Matričný úrad bude zabezpečovať len agendu zápisov narodení, manželstiev a úmrtí. Termín si treba dohodnúť vopred telefonicky na čísle 033 7368 231 alebo 0907 180 773," doplnila zamestnankyňa mesta.

Pokladňa fungovať nebude. Úhrady poplatkov môžu občania realizovať bezhotovostným prevodom na účet mesta. Ak nie je konkrétne číslo účtu uvedené v rozhodnutí, výzve alebo inom dokumente mesta, ktorý im bol doručený, môžu použiť ktorýkoľvek z účtov mesta s uvedením svojho variabilného symbolu.

Ostatné záležitosti môžu občania vybaviť emailom, prípadne telefonicky prostredníctvom zverejnených telefónnych čísel vedúcich pracovníkov. Agenda každého odboru MsÚ bude zabezpečená. "Službu sociálny taxík od 12. marca až do odvolania neposkytujeme. Kancelária mestského úradu v Šulekove bude zatvorená. Tieto opatrenia budú predbežne trvať dva týždne a rozsah obmedzení bude upravený podľa ďalšieho vývoja situácie a rozhodnutí ústredného krízového štábu," informovala Hrinková Siebenstichová.