Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Trnavský kraj

Mladík nezvládol jazdu zákrutou, vyšiel z cesty a narazil do múru

Okresný dopravný inšpektorát v Galante vyšetruje závažnú dopravnú nehodu, ktorá sa stala v noci z utorka 19. augusta na stredu 20. augusta 2014 v obci Košúty. Osobné auto Volkswagen Golf tu narazilo do tehlového múru pri rodinnom dome a zastavilo sa až v stene domu. Foto: TASR/KR PZ v Trnave

Vodič a jeho spolujazdkyňa utrpeli pri nehode závažné zranenia, s ktorými boli prevezení do nemocnice.

Galanta/Košúty 21. augusta (TASR) - Okresný dopravný inšpektorát v Galante vyšetruje závažnú dopravnú nehodu, ktorá sa stala v noci z utorka (19. 8.) na stredu (20. 8.) v obci Košúty. Osobné auto Volkswagen Golf tu narazilo do tehlového múru pri rodinnom dome a zastavilo sa až v stene domu.

Auto viedol 21-ročný vodič z Veľkej Mače od Sládkovičova smerom na obec Košúty. Na začiatku obce nezvládol riadenie v ľavotočivej zákrute, vyšiel z cesty a narazil do múru. K nehode došlo pravdepodobne v dôsledku nepozornosti a neprispôsobeniu rýchlosti jazdy svojim schopnostiam. Mladý vodič a jeho rovnako stará spolujazdkyňa utrpeli pri nehode závažné zranenia, s ktorými boli prevezení do nemocnice. Vodičovi bola na zistenie, resp. vylúčenie požitia alkoholu odobratá krv. Presné príčiny a okolnosti nehody polícia vyšetruje, bolo začaté trestné stíhanie pre ublíženie na zdraví.

"Polícia apeluje na vodičov, aby sa za volantom správali zodpovedne a uvedomili si mieru zodpovednosti nielen za svoj život, ale aj za životy ostatných. Títo mladí ľudia nehodu prežili, no aké následky, či už fyzické alebo psychické si ponesú po zvyšok života, sa dá len ťažko odhadnúť," uviedla krajská policajná hovorkyňa v Trnave Martina Kredatusová.

Fotogaléria: Nehoda v obci Košúty