Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 26. október 2024Meniny má Demeter
< sekcia Trnavský kraj

Na nádvorí Galérie Jána Koniarka v Trnave otvoria novú výstavu

Na archívnej snímke Galéria Jána Koniarka v Trnave. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Výstava Skulptour - verejný priestor pre sochu prinesie pohľad umelca, ktorý je autorom niekoľkých sochárskych realizácií vo verejnom priestore, napríklad Prvej poštovej schránky v Bratislave.

Trnava 13. júna (TASR) - Na nádvorí Galérie Jána Koniarka (GJK) v Trnave otvoria vo štvrtok podvečer výstavu Ladislava Saba. Nové objekty rozšíria stálu sochársku expozíciu na nádvorí Koppelovej vily. Galéria o tom informovala na svojom webe.

Výstava Skulptour - verejný priestor pre sochu prinesie pohľad umelca, ktorý je autorom niekoľkých sochárskych realizácií vo verejnom priestore, napríklad Prvej poštovej schránky v Bratislave. Výstavu otvoria vo štvrtok o 17.00 h. Potrvá do 22. septembra.

O hodinu neskôr sa začne vo vnútorných priestoroch galérie komentovaná prehliadka výstavy mladých umelcov. "Skúter VI. - akcia mladého umenia Trnava 2024 je periodické medzinárodné podujatie Galérie Jána Koniarka postavené ako reprezentatívna tematická výstava autorov pôsobiacich na Slovensku, v Rakúsku, Maďarsku a Českej republike," priblížili z galérie. Výstava predstavuje 26 umelcov do veku 35 rokov, ktorí sa vyrovnávajú s otázkami hľadania identity, autorského programu či všeobecnejšie svojho miesta vo svete.