Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Trnavský kraj

Na podujatí v Trnave vyzbierali 4032 eur pre deti z domovov

Ilustračné foto. Foto: TASR/Michal Svítok

Patrónmi trnavského podujatia sa stali herec Juraj Hrčka a Trnavčania - atlétka Michaela Pešková a kladivár Libor Charfreitag.

Trnava 17. mája (TASR) - Na premiére charitatívno-športového podujatia Tesco Beh pre život v Trnave sa dnes postavilo na štart 1238 pretekárov. Pomohli tak vyzbierať sumu 4032 eur, ktoré Nadácia Tesco využije na organizovanie atletických táborov pre deti z detských domovov.

"V Trnave sa táto akcia ešte nekonala, hoci ide už o 8. ročník. Priebeh hodnotíme veľmi pozitívne," povedal pre TASR za organizátorov Karol Skladan. Pre účastníkov bola tak, ako v iných mestách pripravená 4200 metrov dlhá trať. Pre asi 400 detí bola vytýčená trať okolo 600 metrov. Pre dospelých viedla z Trojičného námestia cez Františkánsku, park, časť pešej zóny na Kapitulskú, Jeruzalemskú a späť na námestie. "Niektorí to odbehli, niektorí prešli s detskými kočíkmi či psíkmi," dodal Skladan. Medzi bežcami zaregistrovali aj trnavského primátora Petra Bročku, ktorý sa pravidelne zúčastňuje rôznych behov. Patrónmi trnavského podujatia sa stali herec Juraj Hrčka a Trnavčania - atlétka Michaela Pešková a kladivár Libor Charfreitag.

Ide o charitatívne podujatie pre bežcov aj nebežcov, ktorý sa postupne uskutoční vo všetkých krajských mestách na Slovensku. Má ambíciu priviesť deti k športu, preto sa partnerom organizátorov stal Slovenský atletický zväz. Nasledovať bude 23. mája v Košiciach a 24. mája v Trenčíne.